mandag den 20. februar 2012

Lørdagens træning--- Gå heal!!

På jagtholdet havde vi fokus på stopfløjt som enkelt element i træningen og lavede forskellige øvelser bygget op om stopfløjtet.
Nærsøg med indlagt stop. Tilbagesending med stopfløjt. Tennisbold øvelse med stop.. Det var for mange rigtig fint at få genopfrisket de mange øvelser, der kan stimulere hunden til at stoppe ved stopfløjt.
Så ud over den vedvarende regn og kulden, så var det super god træning.

På unghundeholdet.... var alle de "sjove dummyøvelser" lagt væk og istedet gik vi på rad og række afsted på rundtur i skoven... Fokus var på at gå ordentligt Heal.. Ikke foran føren, emn ved siden af. Vi varierede gåturen med slalom, sit og stay øvelser. Vi holdt en lang pause oppe i skoven, hvor hundene skulle sidde og vente mens vi snakkede om træningen.
Vel hjemme på marken, introducerede jeg unghundeholdet for skud.. og alle hunde blev tændte og nysgerrige efter at komme tættere på og finde ud af hvad det handlede om.

Jeg står på god afstand med signalpistolen og skyder og klapper i hænderne og kaster med dummyer, og lader hundeførerne gå på linie ned mod mig med hundene løst i linen, således at det er hunden, der trækker ned mod skuddet. Hunden kan på den måde nærme sig og se det hele og komme tættere på i deres eget tempo. At de går på linie tænder hundene, og de vil alle sammen gerne nå først ned til dummyerne.

Der er ingen tvivl om det gå pænt.. for mange jagthundejere er en kedelig del af træningen, men for os er det et meget vigtigt grundelement i hundens træning. At afvente sin fører og følge med.
Næste lørdag er jeg meget spændt på om det kan ses at hundeførene har fået trænet... så vi kan lave nærsøgsøvelser og tilbagesendinger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar