mandag den 27. februar 2012

Unghunde træningen

Lørdagens unghundetræning startede med lydighedstræning; gå pænt i snor, stay og sit øvelser. Alle var fremme én og én og vise hvor langt de var nået med træningen og der var herlige forbedringer at spore fra sidste træning.
Herefter trænede vi igen, én og én tilbagesendinger. Hvordan sender man hunden afsted, hvordan sidder hunden,  mens dummyen udlægges? Skal man så gå i line eller fri ved fod? Aflevering, hvad er det for en fisk osv.. Alle hunde gik villigt hjemmefra og ville meget gerne ud og finde den dummy. Men flere af de unge hunde havde mest lyst til at beholde dummyen, når de først havde hentet den. Det gav anledning til en del snak om afleveringer.
Sidste øvelse var områdesøg. En svær størrelse, men absolut én af mine favorit øvelser med de unge hunde. Øvelsen giver hund og fører mulighed for at opbygge og udvikle et godt og tillidsfuldt samarbejde, hvor føren ved bedst og hunden skal fokusere og bruge næsen.

Næste træning skal byde på hjemkald og afleveringer  og for nogens vedkommende også enkeltmarkeringer med skud på.
Enkeltmarkeringer opbygger jeg altid som "target" træning, hvor hunde sendes af flere omgange til samme nedfaldsområde, men hundeføren går mellem hver dummy nogle meter bagud i terrænet og på den måde øger man langsomt afstanden som hunden skal arbejde på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar